Klar Tale gir mer business!

Gjør det enkelt!

Jeg er stadig forundret over hvor vanskelig mange gjør det å få kontakt med dem. For å lykkes med nettverking må det være enkelt å få tak i deg, både når jeg ber deg om hjelp, og når jeg ønsker å hjelpe deg. Det kan være at jeg hører via vårt felles nettverk at du søker nye kontorlokaler, eller informasjon om et kommende seminar, trenger hjelp av en håndverker, eller trenger hjelp på annen måte. Da er det en åpenbar fordel at det er lett for meg å komme i kontakt med deg. Klar tale gir rett og slett mer business

stack of coins
Foto: Stockmedia.cc

Hvis du vil at vi skal være en del av hverandres nettverk, er en klar mailadresse et godt sted å begynne. Nærmere 80% av de jeg treffer har en enkel og logisk mailadresse som er lett å huske, men de resterende 20% har de mest utrolige påfunn. Den foretrukne standarden er

fornavn.etternavn@Firmanavnet.no

Så kan du ha et alias, der fornavn.etternavn kan erstattes med kun et av navnene, kun forbokstavene og kombinasjoner av disse. Men som fundament i bunnen bør du bruke den enkle mailadressen vist over. Fordelen for oss begge er at når jeg er blitt kjent med deg, kan vi enkelt kommunisere via mail.

Ikke alltid bra å være kreativ

Mange har funnet på «kreative» løsninger og har tillatt alle varianter av rare påfunn foran @firmanavnet.no. Hvordan arbeidsgiveren kan tillatte det forundrer meg. Det gjør det jo vanskelig å komme i kontakt med de ansatte. Hva om jeg var i startgropen til å kjøpe store mengder av dine produkter og tjenester? Hva om jeg er ansvarlig for et større innkjøp? Jeg ønsker et tilbud fra firmaet ditt, men det lot seg ikke gjøre, fordi de ansatte gjemmer seg bak «artige» mailadresser.

Det gjelder ikke bare kjøp og salg

Dette er viktig, det gjelder ikke bare kjøp og salg, det gjelder kunnskapsdeling, forretningssamarbeid, partnerskap, rett og slett nettverking i videste forstand. Hvis du gjør det enkelt for meg å komme i kontakt med deg selv og dine kolleger, så gjør du det enkelt for meg å nettverke med dere.

Husk Remas slagord - "Det enkle er ofte det beste"

Jeg er rådgiver i eget selskap med fokus på digital kommunikasjon. Denne teksten er et utdrag fra boken min "Bedre Nettverking på 1-2-3" (Hegnar Media 2016). Jeg hjelper deg og dine kolleger med web, LinkedIn og andre sosiale medier, video med mer, og du finner meg på edgar@valdmanis.com, 9523 4608 og naturligvis på LinkedIn.

  

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits