Nettverksåret 2017!

Jeg spår (litt sent, men godt) at 2017 blir Nettverksåret! Jeg er vant til å få spørsmål om "Kjenner du noen som..?", men jeg har hittil aldri fått så mange som i den første måneden av 2017.

Verden snurrer rundt raskere enn før, og endringer skjer oftere og med kortere varsel enn før. På den gledelige siden kan vi notere en rekke nye produkter og tjenester. Samtidig er disse nye tilbudene ofte en trussel mot de etablerte. Vi ser at bedrifter som har vært pengemaskiner i en årrekke, nå sliter. Mange av disse rapporterer tap og må nedbemanne på grunn av nye konkurrenter som tar over.

Tidligere var landskapet mer oversiktlig, og det var ikke så vanskelig å holde øye med konkurrentene. Drev du butikk, og det skulle åpne en ny butikk i samme gate, var det noe du hørte lenge før den nye butikken fikk skrudd opp skiltet og åpnet dørene. I dag er butikken ofte ikke i samme gate, i dag er den på nettet. Hvordan skal du da høre om den? 

Svar: Nettverket ditt.


Fotocredit: http://www.flickr.com/photos/luc/1804295568/

Når noen i nettverket ditt sier "Hei Edgar, har du hørt om..?" Da er det på tide å lytte. Lytte nøye.

Det skjer så mye at de fleste kan gi opp å henge med på egenhånd. Du er prisgitt at du har et nettverk, der noen har "øret på togskinna" som min gode venn og supernettverker Renny Bakke Amundsen pleier å si det.

Jeg har ligget langt fremme på sosiale medier, og de som har fulgt med på denne bloggen har sett at jeg ofte deler tips om smartere bruk av LinkedIn. Men jeg kommenterer få av de andre kanalene. Det er fordi det er så mange kanaler at selv jeg ikke henger med.

Jeg er avhengig av at jeg har et nettverk som kan hjelpe meg når det gjelder "smartere bruk av" kanaler som Snap, Insta og en hel rekke andre.

Det er derfor jeg bygger nettverk kontinuerlig. Jeg bygger på det eksisterende for å holde det ved like. Jeg bygger ut med nye kontakter for å åpne nye muligheter og ny kunnskap.

Jeg bygger nettverk mer enn før. Vil du være med?

Velkommen til Nettverksåret 2017!

Jeg er senior rådgiver i SEMCO International AS med fokus på digital kommunikasjon. Jeg hjelper deg og dine kolleger med web, LinkedIn og andre sosiale medier, video med mer, og du finner meg på edgar.valdmanis@semco.no, 9523 4608 og naturligvis på LinkedIn.

2 kommentarer

Per Olav Apalnes

31.01.2017 kl.10:57

I nettverk gjelder stort sett de samme regler som i samfunnet forøvrig. Det gjelder å være tidlig ute!

De første blir de største begynner å skje her også.

Anbefaler de som trenger å få opp farta å lese boka til Edgar.

Har allerede lest den 2 ganger!

Ane Maria Mjaaseth

01.02.2017 kl.13:14

Nettverk er nøkkelen til å finne din nye forretninsforbindelse eller samarbeidspartner. Som medlem av Bærum næringsråd tar du del i et forretningnettverk i den regionen i Norge hvor de fleste og mest spennende bedriftene holder til! Edgar Valdmanis og SEMCO er medlem.

Skriv en ny kommentar

hits