Enkelt å bygge nettverk på LinkedIn!

Ordene nettverking, nettverksbygging, nettverker og lignende dukker opp stadig oftere. Media gjenspeiler her virkeligheten.

I Aftenposten mandag 8.august er det to uavhengige saker som bruker begrepene. Det er en sak om crowdfunding (på godt norsk "kronerulling"). Det står blant annet "En vellykket crowfundingkampanje krever at du er en proaktiv nettverker og er veldig tilstede i sosiale medier".

Så har psykiater Finn Skårderud en kronikk om "Langbordets sjel", som handler om det gode sosiale utbyttet ved å dele et måltid mat med andre, og hvilken helsegevinst det har. Her står det blant annet "Gode sosiale nettverk trumfer mye når det gjelder vår helse". Så nå hjelper det på helsen også. Veldig bra!

Avissakene er bare to tilfeldige eksempler. Nettverk nevnes stadig oftere, og det finnes mange gode grunner til å drive aktiv nettverksbygging. Uansett hvilket mål du har, anbefaler jeg å bruke LinkedIn. Det er rett og slett det beste verktøyet som finnes til det formålet!

(faksimile fra Finansavisen 1.august 2016)

For det første har du funksjonen "People you may know". Her plukker LinkedIn´s algoritme frem personer som har noe til felles med deg. Samme skole, samme arbeidsplass, med i samme gruppe(r) på LinkedIn, eller andre fellestrekk. Selv om du ikke kjenner alle så godt at du vil kalle dem venner, vil jeg oppfordre til å knytte kontakt med dem du har noe felles med.

Algoritmen er ikke ufeilbarlig. Det kommer jevnlig opp personer som tilfeldigvis har jobbet under samme firmanavn som deg. Jeg jobber i SEMCO, på verdensbasis finnes et tosifret antall firma med varianter av det navnet. Jeg har en MBA fra Heriot-Watt University i Edinburgh, det finnes noen tusen andre som har det, uten at vi har mer til felles. Men så finnes det mange der vi har noe til felles, og som det er naturlig å invitere til kontakt.

En annen inngang er at du med visse mellomrom får en epost som viser hvem som har sett på din profil. Jeg anbefaler da at du inviterer til kontakt, og gjerne til en oppfølgende kaffeprat. Hvis vedkommende har vist interesse for deg og din kompetanse så er jo det smigrende, og kan danne grunnlag for gode forretningsmuligheter fremover. Du kan finne nye kunder, leverandører eller andre forretningspartnere. Det er ikke alt som lander, men den som intet våger, intet vinner.

Som nevnt innledningsvis, gode nettverk blir stadig viktigere. Enten du skal drive crowdfunding for ditt neste prosjekt, sikre god helse, eller Ja takk - begge deler! Bruk det beste verktøyet til å bygge, øke og utvikle dine nettverk!

Jeg har tidligere skrevet om søkefunksjonen i LinkedIn, den viktige overskriftenMultimediafunksjonen, og ikke minst sagt at LinkedIn gjør deg best der du er i dag. Bruk abonnementsfunksjonen til høyre i skjermbildet for å få varsel om kommende innlegg.

Jeg er senior rådgiver i SEMCO International AS med fokus på digital kommunikasjon. Jeg hjelper deg og dine kolleger med web, LinkedIn og andre sosiale medier, video med mer, og du finner meg på edgar.valdmanis@semco.no og 95234608

Ã?n kommentar

Hilde

11.08.2016 kl.11:04

Flott, dette vil jeg inkorporere i mitt arbeid for å lage nettverk. PS! Denne artikkelen mangler forresten en dele-knapp for linkedin. Hilde oppi Tromsø:-) #jobbsøker #nyjobb

Skriv en ny kommentar

hits