LinkedIn gjør deg best der du er i dag!

Mandag 1.august hadde Finansavisen et 4-siders intervju med meg om LinkedIn. I tiden fremover deler jeg de viktigste punktene her.

(Faksimile av Finansavisen, mandag 1.august)

Det aller viktigste kommer allerede i første setning, der jeg sier
- LinkedIn er ikke bare et verktøy for å finne en ny jobb, men også for å gjøre deg best der du er i dag.

Litt lenger ned utdyper jeg
- LinkedIn startet som en rekrutteringsplattform, men i dag er det en nettverksplattform der man treffer andre. Nettverking betyr mer enn bare det å finne ny jobb. Det kan være utveksling av idéer og tanker, komme i kontakt med nye kunder, oppdragsgivere og døråpnere, eller et sted for å finne nye møteplasser eller interessante foredrag eller workshops.

I to korte sitater får journalisten frem kjernebudskapet om hvordan du bruker LinkedIn. Nøkkelordet er "bruker", for nettverking er en løpende virksomhet. Ved aktiv nettverking holder du kontakt med kunder, både eksisterende og prospects, og døråpnere som kan hjelpe deg til kontakt med nye prospects. Dessuten holder du deg faglig oppdatert.

Det er viktig å understreke at dette er noe du gjør i dag, selv om du er godt fornøyd med arbeidsplassen din og slett ikke tenker jobbsøk.

Ved å gjøre en best mulig jobb der du er i dag, får du det som regel morsommere på jobb og sikrer ansettelsen din for den regnværsdagen som kanskje kommer.

Jeg hevder at LinkedIn er det beste verktøyet fordi det har en del helt unike funksjoner (linkene er til tidligere innlegg fra meg)

.... og en rekke andre funsjoner som andre sosiale medier ikke har.

Det er egentlig feil å si "andre sosiale medier", fordi LinkedIn ikke er et sosialt medium som Facebook og andre, men en nettverksplattform. Jeg sier ofte at "LinkedIn er jobbsamtalen, mens Facebook er lunsjsamtalen", det sier på en god måte hvorfor det er to forskjellige plattformer, hver til sitt bruk.

Jeg deler mer fra intervjuet i tiden fremover.

3 kommentarer

Kim A

05.08.2016 kl.13:45

Hei,

Fin artikkel. Gleder meg til resten. Et spørsmål angående deling av blogginnlegg. LinkedIn har en egen "blogg" (Pulse) hvor det virker som utvalgte kan publisere til. Mange av mine venner har tilgang her, men ikke jeg. Hva er grunnen til dette? Jeg skulle virkelig ønske jeg kunne skrive artikler til Pulse. Finner ikke informasjon om dette noe sted.

Edgar Valdmanis

08.08.2016 kl.18:07

Kim A: Hei. Du må være logget inn med engelsk språk. Dvs at Startsiden heter "Home", Profilsiden heter "Profile" osv. På Home får du da opp 3 bokser rett under bildet ditt. De heter "Share an update", "Upload a photo" og "Write an article". Det er den siste som leder deg til Pulse. Du behøver ikke gjøre noe annet enn å ha innstillinger satt til Engelsk, det berører ikke profilen din for øvrig. Håper dette var til hjelp. Lykke til. mvh Edgar V

Gunnar Eriksen

11.08.2016 kl.18:38

Fin artikkel denne. Og du har helt rett i det du sier.

Skriv en ny kommentar

hits