Den unike LinkedIn-funksjonen få kjenner til

LinkedIn har en unik søkefunksjon. Unik, for det er ingen andre sosiale plattformer som tilbyr noe lignende.

Alle som tar LinkedIn-profilen sin på alvor, oppdaterer den til enhver tid med nåværende arbeidsgiver, stilling og geografisk plassering.

Det mange ikke utnytter, er at LinkedIn tilbyr en søkefunksjon som gjør at du kan søke på alle disse kategoriene og kombinasjoner av dem.Som du ser av skjermdumpen her, kan du søke på 7 forskjellige kriterier. I tillegg kan du velge "Avansert søk" og spisse ytterligere.

Dersom du søker på kontakter i Oslo, vil du få en liste over alle dine kontakter som jobber i Oslo. Listen er sortert med førsteleddskontakter først og deretter andreledds-kontakter, det vil si kontakter du når via dine førsteleddskontakter.

Dersom du ønsker å spisse listen kan du søke på Oslo og tittel, eller Oslo, tittel og skole. Du kan spisse på hvilken måte som helst.

Du kan dermed bruke denne listen i forbindelse med rekruttering, ved at du søker på kontakter som har den bakgrunnen du mener er ideell. Du kan også bruke den til å finne prosjektmedarbeidere til engasjement for en kortere tid.

Ikke minst kan du bruke den til å bygge videre på nettverket ditt. Når du er på reise, kan du søke opp alle kontakter du har i den byen, uavhengig av om du allerede gjør forretning med dem eller ei. Så kan du invitere dem til en kaffeprat, lunsj eller hva du måtte ønske. Når du bruker søkefunksjonen i LinkedIn, vil du av og til også oppdage at Per som du trodde jobber i Stavanger, nå er i Bergen. Så da kan det være veldig relevant å treffe ham for en gjensidig oppdatering.

Slike treff kan åpne uante nye forretningsmuligheter. I noen tilfeller åpner det ingenting her og nå, men da har du i hvert fall forsterket den kontakten for fremtiden.

Mye av poenget med nettverking er å bygge for fremtiden. Nå hevdes det at 2 milliarder av dagens jobber vil forsvinne i løpet av kort tid, og samtidig vil vi få minst like mange nye jobber, eller funksjoner som vi ikke har i dag.

Om du selv ikke opplever de store endringene, vil antagelig en rekke av dine kontakter gjøre det. Kanskje du kan hjelpe dem underveis? Men om- og hvordan du kan hjelpe, vet du bare når du holder jevnlig kontakt.

Sannsynligvis er det ikke bare du selv som vil oppleve endringer, en stor del av dine kontakter vil gjøre det samme. Det vil være en fordel å holde kontakt med nettverket ditt, og dele erfaringer underveis.

Selvfølgelig kan du legge en generell åpen melding på veggen din og skrive noe sånt som "Er i Bergen onsdag ettermiddag, hvem har tid til en onsdagspils på?", men det er ofte hyggeligere og mer målrettet å sende en personlig invitasjon til å møtes til et knippe utvalgte kontakter. 

Det er også slik at folk er innom sosiale medier med ulike og ujevne mellomrom, så hvis du bare legger ut en generell melding, vil det være begrenset hvor mange av kontaktene dine som ser den. Dersom det er noen konkrete du absolutt vil treffe, for eksempel Per som har flyttet fra Stavanger til Bergen, bør du i hvert fall sende en personlig melding.  Og kunnskapen om hvem av dine kontakter som nå er i en bestemt by, jobber i et bestemt firma eller..... får du bare ved å bruke søkefunksjonen i LinkedIn.

I ukene som kommer deler jeg jevnlig flere slike tips om nyttige funksjoner du bare finner i LinkedIn.

Jeg er rådgiver i Valdmanis & Co med fokus på digital kommunikasjon. Ønsker du og dine kolleger hjelp med web, LinkedIn og andre sosiale medier, video med mer, finner du meg på edgarvaldmanis@gmail.com og 95234608

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits